סרטן שניוני בעמוד השדרה

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

20/10/2008 | 08:46 | מאת: מודאגת

שלום רב, אמא שלי אובחנה וטופה בסרטן שד שלב 2 לפני כשנתיים לאחר הקרנות, ניתוח וטיפול כימו אחד יצאה מכלל סכנה. בחודש האחרון היא אובחנה עם סרטן עצמות שניוני בעמוד השדרה, לאחר בדיקה נראה כי אין ברורות ביתר הגוף אבל הגידול שהתגלה תקופני ואלים יותר מהרגיל מסוגו. התגלה כי הגידול גרם לעיוות של עמוד השדרה וכפי הנראה בנוסף לטיפולים הרגילים תזדקק לניתוח שיקומי אורטופדי. יש לי כמה שאלות: 1- מעבר לטיפולים הרגילים (הקרנות כימו וכ"ו) האם ישנו טיפול חדשני או מומלץ שחשוב שנכיר? 2- בשום מקום לא מצוינים סיכויי ההחלמה ומשך החיים הממוצע עם המחלה? 3- מה סיכוי ההחלמה מניתוח שיקומי ומה הסיכויים שלא? תודה רבה אני

1) לא יכול לענות לשאלה מס. 1 מבלי לראות נתונים ( CT, MRI) ולבדוק אותה. 2) תלוי מה ה GRADING של המחלה, ומה הולכים לעשות 3) שאלה היפוטטית לחלוטין, תלוי מה הולכים לעשות.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה