חבלה בעקבות שבר דחיסה

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

15/01/2011 | 12:10 | מאת: ארביב רונית

ביתי חיילת בת 19 נפלה במהלך שרותה על הטוסיק ונפגעה בשפיץ של המדרגה בחוליה L3.המקרה ארע לפני כ10 חודשים,היא לא טופלה במחוך וגם לא במנוחה מינימלית.באוגוסט בוצעה בדיקת MRI ואלה התוצאות:שבר עם פרגמנט גרמי שגורם ללחץ אפידורלי ובלט דיסק פרוץ בגובה L-3-L2.יתר החוליות תקינות וכן יתר המרווחים תקינים.אותות תקינים מחוט השידרה.אותות תקינים ממח עצם חוליתי.כעת הומלץ לה ללכת עם מחוך מסוג TLSO ללא טיפול פיזיוטרפי למשך כחודש, ובמידה והטיפול ימנע את הכאבים יתכן והיא תצטרך לעבור ניתוח. שאלתי היא מה דרכי הטיפול, ומה כרוך בניתוח מסוג זה, והאם לדעתך לאור הנתונים הללו יש מקום לניתוח?או שניתן לפתור את הבעיה בדרך אחרת (למרות שעברה כבר כמעט שנה מהמקרה ולא חל שום שיפור) אשמח לשמוע את תגובתך בתודה מראש רונית האמא המודאגת

10 חודשים לאחר חבלה - אין כל משמעות לטיפול עם חגורה ליצוב שבר, משום שהשבר אמור להיות כבר מחובר מזמן. ליתר פרטים ולדיון מסודר, אצטרך לראות בעצמי את בתך ואת ההדמיה שלה.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה