עזרה

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

11/10/2008 | 13:46 | מאת: הדס

שלום. אני בת 25 שוקלת 53 גובה 168- בצעתי במכון מור בדיקת צפיפות עצם ואלו התוצאות: צוואר הירך: T=-1.5 BMD=0.679 GR/CM עמוד השדרה : T=-2.2 BMD=0.803 GR/CM מה אומרות תוצאות אלו? האם המצב שלי הוא בלתי הפיך למרות העובדה שאני צעירה? אלו מאכלים עליי לאכול ובאיזה כמות כל יום על מנת שאני אוכל להגדיל את רמת הסידן ולמנוע אוסטופורוזיס.. יש לציין שאיני רוצה תרופות. שאלה נוספת: אם אני אגדיל את רמת הסידן בתזונתי- מתי אוכל לבצע שוב את אותם הבדיקות ולראות עליה בצפיפות העצם? האם תוך שנה שמלווה בהגדלת הסידן בתזונה מספיקה על מנת לראות שינוי לטובה? אמרו לי שאי אפשר כל כך להגדיל את צפיפות העצם בעמוד השדרה- האם זה נמכון. תודה

עליך להפנות שאלות אלו למומחה לאנדוקרינולוגיה וגם לדיאטנית, ולא למנתח עמוד שדרה משום שזה אינו תחום עיסוקי.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה