MRI ע"ש צווארי

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

05/12/2010 | 22:36 | מאת: אורית

שלום אמא שלי בת 60 סובלת מכאבים חזקים בגב ובברכיים ובצוואר ונימול באצבעות הרגליים ולאחרונה סחרחורות עשתה MRI ע"ש צווארי והממצאים: עמדה תקינה של הלורדוזיס הצוארי. סיגנל תקין ממח העצם של החוליות הצואריות פרט לשינוי סיגנל מעטים היפראנטנסים בלוחיות הקצה סביב למרווח הדסקלי C4-5 כמתאים לשינויים טריים ע"ש מודיק החוט הצוארי בכל אורכו באותות ובמבנה תקינים ללא מסות פראספינליות בגובה C3-4 בלט דיסק פראסנטרלי לימין.אמפרסיה קדמית קלה בלבד על השק. בגובה C4-5 בקע דסקלי פראסנטרלי לימין.אמפרסיה קדמית משמעותית על השק והחוט עם הצרות שלהם.קוטר קדמי אחורי מינימלי של 6 מ"מ בגובה C5-6 בקע דסקלי מרכזי היוצר אמפרסיה קדמית משמעותית של השק עם הצרות שלו ושל החוט.קוטר קדמי אחורי מינימלי של 5.6 מ"מ בגובה C6-7 בלט דיסק פראספינלי לשמאל.אמפרסיה קדמית קלה על השק מלווה קעירות החוט.פורמינות שמורות. קיבלנו חוות דעת לעשות ניתוח אחרת המצב ילך ויתדרדר עד לשיתוק האם המצב אכן חמור וחייבים לנתח? האם כדאי לנסות דרכים שמרניות? מה הסיכונים בניתוח והאם יפתור את הבעיה? תודה על עזרתך אורית

06/12/2010 | 21:35 | מאת: ליאור מרום

עם כל הכבוד, נראה לך שניתן לקבל יעוץ ללא בדיקה?? הרי ציינת שהמליצו לכם על ניתוח, ואני מניח שאמך נבדקה בטרם הומלץ לה על ניתוח. כך בדיוק גם אני נוהג: לבדוק את המטופלים ולהמליץ להם מה לעשות.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה