הסבר לתוצאות,והמלצות

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

02/12/2010 | 00:06 | מאת: אברהם

אבקש עזרה בפענוח התוצאה ששל הבדיקה הסריקה בוצעה בטכניקה TSE , SE בשקלול T2,PD,T1 במישור אקסיאלי וסאגיטלי הלורדוזיס הפיזיולוגיה שמורה נודולים על שם שמורל ב-D11,D12,L1 הקונוס המודולרי מודגם שמור בגובה המרווח L1 סריקה L1-L2 : ללא עדות לבקע הדיסקית . הפורמינות חופשיות . סריקה L2-L3: ללא עדות לבקע הדיסקית . הפורמינות חופשיות . סריקה L3-L4: בלט דיסק. קרע אנולרי אחורי מרכזי . סריקה L4-L5: ללא עדות לבקע הדיסקית . הפורמינות חופשיות . סריקה L5-S1: בלט דיסק קל . הפורומינות חופשיות . בגובה S2-S3 הודגמו מספר ממצאים מעוגלים גורמים להרחבה של פורומינות סקרליות דו-צידיות , בעלי סיגנל של CSF ב-T2 . לא מתעשרות לאחר מתן גדוליניום - TARLOV CYST ? מסקנה: 1. בלטים דיסקלים L3-L4-L5-S1 כמתואר. 2. ציסטות בפורומינות סקרליות ככל הנראה TARLOV CYST אבקש הסבר מפורט לגבי כל המונחים והמשמעויות של הממצאים וכן המלצות להמשך טיפול בתודה מראש אברהם

באופן כללי- ממצאי הבדיקה אינם צריכים לעורר דאגה, אין שום ממצא פתולוגי.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה