בעיה בגב ברגל אצל חייל

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

25/08/2010 | 07:09 | מאת: אמא

בני טירון בקרבי לפני כשלושה חודשים הוא הרים מישקל כבד ומאז הוא סובל מכאב גב וזרמים ברגל שמאל.ברצוני לצין שיש לו עקמת קלה והפרופיל שלו 72.הוא נבדק על ידי מוחה לעמוד שידרה הובחן אצל רגישותבאיזור מותני עליון, מגבלה בכיפוף עם כאב ישור עם כאב מפיק 60 מעלות SLR עם כאב. מסוגל לעמוד על קצות האצבעות וועקבים.הוא נישלח לעשות ct וזה יצא תקין.בדק אותו גם נויורולוג וראה שאולי זה מעורבות של שורש L5ונשלח לעשות EMG,NCS וגם זה יצא תקין.הבעיה היא אם הכל תקין למה הוא עדיין סובל מכאבים? הוא לא מסוגל לרוץ או לקפוץ, אם הוא הולך מרחקים הוא סובל מכאב ברגל.ובצבא לא מתחשבים בכאב שלו ולא נותנים לו לעשות בדיקות נוספות הוא ביקש אין ספור פעמים לתת לו בדיקות נוספות והדבר היחיד שהוא קיבל זה מיפוי עצמות, והבדיקה יש בה קרינה ורק לפני חודש הוא עשה ct שגם זה עם קרינה . לא מספיק הוא סובל מכאב גב אז עוד בעיות מקרינה לא תודה. בקשנו mre ובצבא לא מוכנים לתת. והוא סובל. בנוסף הוא עשה פיזוטרפיה והפזוטרפיסט כן ראה שיש לחץ עצבי שיוצא מעמוד השידרה. אני כבר לא יודעת מה לעשות ולמי לפנות? בני סובל ואני לא יכולה לעזור לו. האם במצב שלו הוא יכול להיות חייל קרבי? מה המצאים של הרופא האם יש בעיה? הפנו אותו לוועדה רפואית וזה לא עזר כי הבדיקה שלו תקינה. ולא מעניין אותם שרשום שיש לו מגבלה וכאב.כאשר הוא פונה לרופאים אחרים הם אפילו לא בודקים אותו פשוט מדפיסים מהמחשב את האבחון שעשולו המומחה לעמוד שידרה ושולחים אותו חזרה לבסיס. בבקשה תשובה מהירה, תודה

גברתי, עם כל הצער על בעיתו של בנך, זהו פורום לניתוחי עמוד שדרה ולא פורום לתלונות הציבור על הטיפול הרפואי בצה"ל.

25/08/2010 | 08:43 | מאת: אמא

אני לא ביקשתי שתעזור לי בעיה שלו בצבא אני רק רציתי לקבל הסבר לבעיה הרפואית שלו. אם באמת יש לו בעיה שהצבא מתאלם . אני מבינה שזה פורום לבעיות עמוד שירה וכך גם הבעיה של בני. אם אתה מוכן להסביר לי מה הבעיה אצלו בגב אני אשמח. לפי הבדיקה והממצאים.רשמתי פניה מפורט כי רציתי שתבין שאם במידה והוא צריך לעבור בדיקות נוספות שזה לא פשוט לא רצתי שתפתור לי את הבעיה שלו אם צהל. זה פשוט אי אבנה תודה

בכדי שאבין מה הבעיה בעמוד השדרה, אם בכלל, הוא יזדקק לבדיקה!! אין רפואה וירטואלית.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה