השוני בין כאבי גם מתנועה לא נכונה לכאבי גב משבר?

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

10/09/2008 | 21:45 | מאת: בני ס.

אבקש לדעת אם יש שוני בין כאבי גב שנגרם מפעילות כלשהי או מישיבה או תנועה לא נכונה ,לבין כאבי גב שנגרם כתוצאה משבר בחוליה L2 ? אם יש שוני ,האם הוא שוני מובהק.(כאב שונה) אודה לכם אם תפנו אותי למאמרים רפואיים הדנים בנושא השוני בין "גב שנתפס" לבין שבר בע"ש .אשמח אם חלק מהמארים יהיו בעיברית.

כאב הוא כאב באשר הוא, וכל אחד מגיב אחרת למצבים שונים. אנני מבין את מטרת השאלה כך שאין תשובה מדויקת יותר. למיטב ידיעתי, אין מאמרים שמשווים סוגי כאב כפי שאתה מחפש .

11/09/2008 | 14:22 | מאת: בני ס

1.תודה על המענה המהיר. 2.במאמר שהוצאתי מהאתר myhealth co.il נאמר שכ-85% מהאוכלוסיה הבוגרת סובלת או תסבול מכאבי גב.כאבים אלה נובעים מסיבות שונות.גם אני בזמנים כאלו ואחרים "נתפס לי הגב" ונאלצתי לקחת משככי כאבים וכו'.אולם לפני כשנתיים נפלתי והכאבים היו כה עזים שהופניתי לבי"ח ,שאלו אותי אם היו לי כאבים בעבר,עניתי שכן,אך לא בעוצמה כזו.בצילום הובחן שבר החוליה L 2. כעת יש וויכוח בין הרופאים לביני עם עוצמת הכאבים ,אלו הנובעים מישיבה לא נכונה או מתנועה משונה -לבין עוצמת הכאבים לאחר שבר. לכן חיפשתי מאמרים או לשמוע עוד דיעה. תודה מראש.!!!

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה