בקע אחורי

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

18/07/2010 | 19:04 | מאת: תמי

בקע אחורי וכאבים ברגל שמאל שלום רב. בני בן 20 חייל.בעקבות כאבי שרירים ברגל שמאל נערכה בדיקת ct ונמצא: בגובה L5-S1 בקע אחורי פרא מדיאני שמאלי לוחץ על השק התקאלי ועל שורשי העצבים משמאל בתעלה. הוחל בטיפול פיזיוטרפי ,אך אין שיפור ואפילו חלה הרעה.קשה לו ליישר את רגל שמאל יכול רק עד 40 מעלות,מתכופף 30 ס"מ עם כאבים ברגל שמאל,תנועתיות של עמוד השדרה :אקסטנשיין 10 מעלות .תנועתיות לצדדים 45 מעלות ללכל צד.יושב 70 מעלות.בנוסף יש הבדלי תנועתיות של האגן ושינוי בתבנית ההליכה. לא יכול לשבת בצורה נייחת. פעילות ספורטיבית מקלה עליו, אך לאחר זמן מה הכאבים חוזרים. שאלתי היא האם להמשיך בטיפול הפיזיוטרפיסטי? האם יש צורת טיפול נוספת ויעילה יותר? בשל גילו הצעיר נדחתה האופציה לניתוח. אודה על תשובתך

לא ניתן להשיב מבלי לבדוק אותו, לשמוע אותו ולראות את ההדמיה שלו.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה