פריצות דיסק צווארי c5-6 ,c6-7

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

22/06/2010 | 04:30 | מאת: שי

שלום , לפני כשלוש שנים נשלחתי לבדיקת CT והתגלה שיש לי פריצות דיסק צווארי c5-6 ,c6-7 בשנתיים הראשונות הכאבים נמשכו כחודשיים ונעלמו לכל אורך השנה. באוקטובר שנה שעברה התחילו כאבים שלא עוזבים אותי עד רגע כתיבת שורות אלו , כאשר בחודשיים האחרונים חלה עלייה די משמעותית ברמת הכאב. הרופא האחרון אליו נשלחתי הסתכל בתקליטור של בדיקת ה CT ואמר לי שיש לי "דיסק גדול" ושככל הנראה אצטרך לעבור ניתוח. הוא שלח אותי לבדיקת MRI וגם לבדיקת דם שבודקת את רמת הקריאטנין. שאלותי הנן:, האם ניתוח הוא מחוייב המציאות , ובעיקר מהם הסיכונים הכרוכים בניתוח כזה. כמו כן , האם יכול להגרם נזק בלתי הפיך במידה ואחליט להשאיר את המצב על כנו ולא לעבור ניתוח. ובמידה וכן , מהו אותו "נזק בלתי הפיך" וכיצד הוא מתבטא.

שאלותי הנן:, האם ניתוח הוא מחוייב המציאות כיצד אתה מצפה לתשובה על שאלה מסוג זה מבלי שנבדקת ??? סיכונים יש לדון עם המנתח ספציפית לפרוצדורה המוצעת. כל עוד אין חסר מוטורי- הנזק היחיד הוא שתשאר עם כאבים.

20/01/2014 | 00:59 | מאת: חיים ק.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה