ניתוח אנדוסקופי - הרדמה

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

19/06/2010 | 02:30 | מאת: ענת

לד"ר מרום שלום! האם ניתוח אנדוסקופי מבוצע בהרדמה כללית או חלקית?

זה תלוי במנתח ובעיקר- במנותח.

20/06/2010 | 22:20 | מאת: ענת

לפני כשנה הוסבר לי שבמהלך ניתוח אנדוסקופי המנותח צריך לשתף פעולה עם המנתח ולהגיד אם כואב לו בגב או ברגל במהלך הניתוח ולכן למעשה הניתוח לא מבוצע בהרדמה מלאה. לא ידעתי שבכלל יש אופציה לניתוח אנדוסקופי בהרדמה מלאה עד שראיתי זאת באינטרנט. אני פשוט מבולבלת לחלוטין מאחר שאני לא מבינה איך יכול להיות שמדובר באותו ניתוח. מאחר והמנותח סובל כאבים מה הטעם בהרדמה חלקית? אולי תוכל לעזור לי לעשות סדר בעודף המידע הסותר?

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה