בלט דיסק ותסמין תעלה טרסלית

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

16/06/2010 | 19:46 | מאת: אסף משה

שלום, לאחרונה עברתי 2 בדיקות: 1. EMG כף רגל - ממצאים: תסמין תעלה טרסלית בשתי הרגליים. 2. CT עמוד שדרה - ממצאים: בגובה L4-5 בלט דיסקלי היקפי קל הנוגע בשק ובגובה L5-S1 בלט דיסקלי קל עם לחץ על השק הדורלי. בגדול אני סובל מדקירות וזרמים בכפות הרגליים, ומכאבים חזקים בכפות הרגלים (הדומים לשריר תפוס או דלקת) בעת ולאחר מאמץ (ריצה/הליכה/עמידה ממושכת). בנוסף אני סובל מכאב עמום בגב התחתון ובדקירות וזרמים רנדמוליים כמעט בכל חלקי הגוף. מה אני אמור לעשות? האם מה שיש לי נקרא פריצת דיסק או שזה משהו אחר? (2 רופאים אמרו לי 2 דברים שונים עד-כה). האם יש קשר בין שתי הבעיות? (כפות רגליים וגב) מה לגבי ניתוחים? האם יש טעם? איך אני ממשיך הלאה? במידה ויש גורם מתאים יותר להפנות אליו את השאלות האלה אשמח לדעת. תודה מראש, אסף

אני מקווה שברור לך שלא ניתן לבצע יעוץ וירטואלי לבעיה מסוג שכזה. תזדקק לבדיקה אמיתית של מנתח עמוד שדרה, ולא לקוות לקבל עצה על מקרה פרטני דרך האינטרנט.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה