פריצת דיסק וכאבים חמורים

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

04/09/2008 | 17:59 | מאת: רינת

שלום, אני אישה בת 63 שמזה כ5 חודשים סובלת מכאבים חמורים מהאגן ועד לרגל ימין בנוסף קיימת הירדמות ונימול של כף הרגל. תוצאות בדיקת הCT מראות על נזק שורשי L4-5-S1 בגובה L2-4 היצרות תעלה גרמית ובלט דיסק קל דיפוסי הדוחק את השק . בלט דיסק קל S1-L5 רגישות מגובה SIJ ימני עם הקרנה לאורך הגפה. L4-5 בלט דיסק גס תעלה צרה, לחץ קשה על SLR שלילי. עברתי סדרת טיפולים פיזיותרפים, דיקור וזריקה אפידורלית ללא הועיל. בנוסף בשבועות האחרונים הכאבים גוברים ומצבי מחמיר, שאלתי היא האם הניתוח מחייב קיבוע? תודה מראש.

בדרך כלל לא, אך לא ניתן לתת תשובה מדויקת ללא בדיקתך ובדיקת ה CT. טרם ההחלטה על סוג הניתוח ,רצוי מאוד לבצע MRI

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה