הצרות חוליות עמוד השדרה

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

13/05/2010 | 12:43 | מאת: פרומה קורון

לאבא שלי , בן 79 ,יש הצרות בחוליות הגב התחתון , מה שגורם לו כאבים אדירים , הוא כבר בקושי הולך , בבוקר ( לא כל בוקר ) מצבו טוב יותר , אך בהמשך היום הוא לא מסוגל לנוע 10 מטר מבלי להתישב בדרך . המצב גרוע בעת עמידה והליכה ואין כאבים כמעט בעת ישיבה ובשכיבה .אבי ניסה כמעט כל הא פשריות האלטרנטיביות עם זה דיקור סיני , פיזיוטרפיה , כירופרקטיקה ( מצבו הורע בעקבות הטיפול באופן ניכר ), תרופתי- ארקוקסיה ,תרופות נגד כאבים , הוא עבר 2 הזקות לתוך שורש החוליות שנעשה לו בב"ח רמב"ם תחת CT במח' כאב, ובסופו של דבר מצבו הולך ומחמיר מיום ליום .הלכנו ליעוץ פרטי לדר' חנאני ( רמב"ם ) ונאמר באופן חד משמעי שחוץ מניתוח לא יעזור כלום. כמובן , חששות מניתוח הן רבות וכבדות ולכן אני מבקשת לשאול : 1. במידה ולא עושים ניתוח , האם יתכן שמצב הגב יחמיר עד כדי כך שלא ניתן יהיה לנתח ? 2. האם דחיית הניתוח גורמת נזק נוסף ? 3. אבי הוא איש חזק ובריא מבחינות אחרות , הפחד הגדול ביותר שישאר משותק מניתוח גב , מה הם סיכויים באופן סטטיסטי? 5. האם כדי לעבור ניתוח זה בב"ח חולים פרטיים , כדי להבטיח שרופא מסויים ינתח או רק בב"ח גדולים כמו רמב"ם. 6. מה לגבי נטילת תרופות נרקוטיות במקום ניתוח , האם הם ימנעו כאבים מאבי ומה הוא הנזק לאורך השנים . 7. מהו הנזק יכול להיות כתוצא מהרדמה והחלמה לאיש מבוגר , בן 80. אודה מאוד לקבל תשובות לשאלותי וגם חוות דעת מאנשים שעברו . בתודה רבה מראש, הבת המודאגת.

1) אף פעם לא מאוחר לנתח- התועלת תהיה קטנה יותר לאחר נזק מבוסס 2) נזק פקודי 3) סיכוי לשיתוק בניתוח עמוד שדרה כמו בתאונת דרכים ברכב. 4) תלוי בהעדפותיך ובגורמי הסיכון של המנותח 5) תרופות נרקוטיות לא באות במקום ניתוח כתוצאה מהחלמה אין נזק !!!, הרדמה אינה גורמת לנזק!!

09/06/2010 | 09:24 | מאת: עפרה

ברצוני לדעת כיצד מתבצע ניתוח כזה ואיזו

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה