בקע דיסק

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

14/04/2010 | 22:41 | מאת: אלה

ד"ר מרום, שלום! אבקשך להסביר מה בדיוק מתרחש כאשר יש בקע דיסק , שגורם לכאבים עזים. וכיצד טיפול פיזיוטרפי יכול לעזור (אים כן בכלל ?)כך שכאבים עוברים לפחות לתקופה מסויימת ? מכלל הבנתי צריך להרחיק ממגע של הדיסק הפרוץ עם העצב. איך זה עובד בפיזיוטרפיה? האים אפשר לחיות עם בקע ללא צורך לפעולה פולשנית ? ומה השיטות טיפולים\ניתוח שיש היום ? אודה לתשובתך.

כאשר דיסק בוקע, חלק מתכולתו לוחץ על העצב הסמוך וגורם לכאב , ירידה בתחושה או שניהם. 80 אחוז מהתקפי הדיסק חולפים מעצמם לאחר כ 3 חודשים, כל זאת בהנחה שאין בעיה מוטורית. פיזיוטרפיה, כמו שאר האמצעים האחרים נועדו להרוויח זמן מעבר ל 3 חודשים- מומלץ לבצע כירורגיה אם הטיפולים האחרים לא עזרו. לגבי שיטות ניתוח- קצרה היריעה מלהרחיב: זעיר פולשני, מיקרוסקופ, אנדוסקופ, צריבה, ניתוח פתוח וכד. כל אחד לפי מה שזקוק.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה