בלט אחורי-שמאלי של הדיסקית עם לחץ על השק

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

31/03/2010 | 17:53 | מאת: גבריאל

ד"ר שלום, בסוף דצמבר האחרון הייתי מעורב בתאונת דרכים חזיתית !. לאחר מספר ימים התחילו כאבים עזים באזור צוואר בהשחמות וראש . כ 3-2 שבועות לאחר התאונה הקרנות ביד שמאל עם תחושת נימול לא נעימה וכאבים. לפי האורטופד ( דיסאסתזיה גלובאלית משאל ) כאבים חזקים בצוואר,מקרינים לראש . תנועות ראש וצוואר מוגבלות מאוד !!! מיד אחרי תאונה התחלתי טיפול בדיקור סיני ופיזיותרפיה ללא הצלחה. במכון פיזיותרפיה ולאחר שנוירולוג ביקש גם , הפנו אותי להדר וטרפיה , ולאחר שנוירולוג ביקש CT, התוצאות הן : :C4-5 בסריקת זיזים אחוריים בשולי גופי החוליות מלווים בלט אחורי-שמאלי של הדיסקית עם לחץ על השק הדוראלי. הנקב הבינחולייתי השמאלי מוצר קלות. מודגמת היפרטרופיה אונקו ורטברלית משמאל. :C5-7 בסריקת מודגמים זיזים בשולי גופי החוליות והיפרטרופיה של המפרקים האונקו-ורטברליים. הנקבים הבינחולייתיים מוצרים. זיזים אחוריים בשולי גופי החוליות מלווים בלט אחורי של הדיסקית עם לחץ על השק הדוראלי. התעלה הגרמית מוצרת מאוד. שאלתי היא האם הלחצים והכאבים האלו כולל יד שמאל , כאבים בילתי ניסבלים , הם כתוצאה מתאונה והאם לאחר הדר וטרפיה ומרפאת כאב ללא שיפור, המצב ניתוח הוא הדבר ההכרחי כמו שכבר אמר לי אורטופד. אני כבר יותר מחודש , לוקח אוקסיקונטין 10 + סירופ. !!! ללא הקלה. מה לפי הנ"ל , חומרת המצב?. תודה רבה וחג שמח

לא ניתן לדעת מה גרם לכך מטבע הדברים, הפורום לא יכול לענות על בעיות אישיות ואינו מחליף יעוץ רפואי פורמלי. לבעיה מסוג כזה תזדקק לבדיקה של מנתח עמוד שדרה ולא לקוות לעצה וירטואלית

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה