רקמה צלקתית

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

28/03/2010 | 18:13 | מאת: ענת

שלום רב! עד כמה בדיקת MRI אמינה? האם יתכן ששני רופאים יפענחו את אותו MRI ורופא אחד יגיד שמדובר ברקמה צלקתית ורופא שני יגיד שמדובר בפריצת דיסק? האם יתכן מצב שבMRI לא יוכלו לדעת בוודאות מה מקור הבעיה? והאם תוכל להסביר מדוע ניתוח חוזר מסובך יותר עקב רקמה צלקתית? מה זה בדיוק רקמה צלקתית, מה עושים איתה (חוץ מלסבול)? האם הרקמה נוצרת רק ע"י הגוף או שיש משמעות גם לאיזה רופא ניתח? אודה על תשובתך וחג שמח

שאלה טובה, רקמה צלקתית מאובחנת על ידי בדיקה של MRI כאשר משתמשם עם גדוליניום כחומר ניגוד. לעיתים, ולמרות הנסיון, האבחנה בין צלקת לפריצת דיסק חוזרת- קשה מאוד. אין שום משמעות לאיזה רופא ניתח, צלקת היא תגובה נורמלית של הגוף לפציעה. ישנם אנשים אשר מצלקים לא טוב- וזו התוצאה. ניתוח חוזר- מסובך תמיד יותר יחסית לניתוח ראשוני ובתול.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה