צילום סי.טי. גב תחתון

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

29/08/2008 | 08:27 | מאת: ליאת

שלום רב, אני בת 40. נשלחתי לבצע סי.טי גב תחתון תוך הבהרה כי הבדיקה איננה רצויה מפאת גילי והיות ועדיין אין לי ילדים. שאלתי האם אכן הסיטי. מזיק לרחם? (בגלל הקרינה שבו). כמו כן, האם בדיקת מיפוי עצמות (בשל כאבים בגב תחתון) מזיק לרחם? וכמה צילומי רנטגן רגילים שווים לסי.טי. אחד? אשמח לתשובתך תודה ובברכה

בדיקת CT כיום ,במכשירים החדשים , כרוכה במעט קרינה משום שמשך הבדיקה (חשיפה) קצרה מאוד לשאלתך השניה- תלוי לאיזה CT

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה