בקע דיסק בינוני

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

05/12/2009 | 19:16 | מאת: רונית

לאחר שנתיים בהם אני סובלת מכאבי גב תחתון הופנתי לCT ואלה הממצאים: L4/L5-בקע דיסק בינוני מצד לצד אשר יחד עם ליגמנטה פלבה מעובה גורמים לחץ היקפי משמעותי על השק הדורלי, לחץ על הרצסים והיצרות קלה של תעלות השורש בשתי הצדדים. L5/S-דיסקופטיה ושחיקת הדיסק עד לדק, בקע דיסק שטוח רחב גורם ללחץ מתון על קדמת השק הדורלי. שינוים ספונדילוטים יחד עם היפרטורפיה פצטרית גורמים היצרות תעלות השורש בשתי הצדדים. אודה לך אם תוכל להסביר לי מה חומרת המצב.

אין מונח כזה "חומרת המצב". עליך לגשת למנתח עמוד שדרה לבדיקה ויעוץ לגבי דרכי הפעולה, בשילוב ממצאי ההדמיה, לתוצאות הבדיקה הגופנית והתלונות שלך.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה