בדיקת MRI כשיש קיבוע בע"ש (לא טיטניום)

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

26/08/2008 | 19:53 | מאת: יובל

לפני כ 13 שנה עברתי ניתוח קיבוע ע"ש L 2-4 בבי"ח רמב"ם ואין לי מסמך המפרט את סוג המתכת שהשתמשו בה ועדיין מקובעת לי בגב. האם אני יכול לעבור בדיקת MRI ? אם התשובה הקודמת היא שצריך לדעת את סוג המתכת, איך אני יכול לברר זאת? האם בבדיקת MRI יכולים להבחין אם הקיבוע לוחץ על עצבי חוט השידרה, כי אני סובל מכאבים נוירופטים מאז הפציעה שמיד לאחריה נותחתי וע"ש קובע? בצילום C.T רואים שהקיבוע יושב טוב, האם עדיין הוא יכול לזוז ב MRI ? תודה רבה

ניתן לפנות למזכירות היחידה לניתוחי עמ"ש - שם ינסו לאתר את התיק הרפואי שלך ובו דו"ח הניתוח, בתקווה שכתבו את שם המערכת שהשתמשו בה. במידה וזה טיטניום- אין בעיה . בדיקת MRI היא האמינה כיום לראות דברים מסוג זה. שום דבר אינו זז בבדיקה ,אלא שהמתכות יוצרות אפקט מגנטי חזק.

27/08/2008 | 14:09 | מאת: יובל

תודה רבה

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה