ממצאי בדיקת MRI של עמוד שידרה צווארי

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

17/08/2008 | 13:48 | מאת: בר

טכניקה: הבדיקה נעשתה בטניקת FSE,SE בשקלול T1 T2 במישורים אקסיאליים וסגיטליים : בחתכים הסגיטליים : 1.מעבר קרניו-צרביקלי תקין . 2.מודגמת עמדה לורדוטית תקינה של הקטע הצווארי. 3.עוצמת אות תקינה מלשד גופי החוליות. 4. גובה תקין ועוצמת אות תקינה של הדיסקים הבין חולייתיים. 5. חוט שידרה צווארי שמור. ב.בחתכים האקסיאליים : בגובה C2-C3: רוחב תקין של תעלת השדרה והפורמינות . אין עדות לבלט דיסק. בגובה C3-C4 : רוחב תקין של תעלת השדרה והפורמינות. אין עדות לבלט דיק. בגובה C4-C5 : רוחב תקין של התעלה השדרה והפורמינות. אין עדות לבלט דיסק. בגובה C5-C6 : רוחב תקין של תעלת השדרה והפורמינות. מודגם בלט דיסק הקפי מינימלי המשיק לחוט. בגובה C6-C7 : רוחב תקין של תעלת השדרה והפורמינות . מודגם בקע דיסק פארא מדיאני שמאלי שטוח הנוגע בחוט ובמוצא שרוול השורש השמאלי . בגובהC7-D1 : רוחב תקין של תעלת השדרה והפורמינות . אין עדות לבלט דיסק. רופא אורטופד מומחה ייעץ לי בשנה שעברה לעבור ניתוח או למשוך כמה שאני יכול עם תרופות לשיכוך כאבים . רופא מומחה לכאבים ייעץ לי כדורים לשיכוך כאבים שלא הועילו לטווח ארוך ומציע לי כיום זריקות אפידוראליות תחת שיקוף ואישפוז יום בבי"ח , מה דעתך על 2 האופציות ??!!האם ניתן לקבל אחוזי נכות כללית מבטוח לאומי עקב בעייה בריאותית קשה זו ואם כן האם ידועה לך אחוזי הנכות ושיעור אובדן כושר העבודה ? והאם בעייה בריאותית זו היא לצמיתות או בעייה זמנית ? לתשובותייך המקצועיות אודה מאד

במסגרת הפורום לא ניתן לבצע יעוץ פרטני ברמה אישית לבעיות ספציפיות. על מנת לקבל תשובה ענינית- ממליץ להתיעץ פורמלית עם מומחה לניתוחי עמוד שדרה

26/07/2009 | 14:23 | מאת: יורם

מה המשמעות של המילה דפרומציה קשה ומה זה שנמצא פיברוזיס ולא לשארית דיסק וקימת גם הידקקויית של השק בדורלי תודה על תשובה

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה