פריצת דיסק

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

11/07/2008 | 19:09 | מאת: שרון

עפ"י תוצאות סי-טי הסתבר כי יש לי בקע אחורי מרכזי הלוחץ על השק התקאלי בין L4-L5, ובקע פורמינלי ימני הלוחץ על שורש העצב בתעלה בין L5-S1. הכאב אצלי הוא בעיקר בבחלק הקידמי של ירך ימין וכן תחושת נימול (מהיום) בחלק הקידמי של שוק ימין. האם קיימת דרך לפתור את הבעיה ללא ניתוח? האם תחושת הנימול מסוכנת בשלב זה? תודה שרון

ממצאי ה CT נראים תואמים למה שמתואר כנימול ניתוח אינו אופציה כל עוד לא מיצית טיפול שמרני לטווח של כ 3 חודשים, אלא אם מתפתח נזק מוטורי או בעית שליטה על סוגרים, ואז כירורגיה היא אופציה. גם אם ניתוח הוא הכרחי, קיימים סוגים שונים של ניתוחים לבעיה זו.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה