עמ"ש צווארי

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

06/08/2009 | 08:48 | מאת: גלית

בוקר טוב ד"ר מרום, שלשום קבלתי ממצאי CT עמ"ש C5-C6 :שינויים ניווניים במבנה הגרמי. היצרות נקב בין חולייתי דו-צדדי. קוטר קדמי אחורי, תעלה ספינלית הגרמית תקין. בקע דיסקי אחורי גדול גורם ללחץ על השק התקאלי. אני סובלת מכאבים בחגורת הכתפיים משמאל ובזרוע שמאלית ונימלול באבצבעות כף היד השמאלית מזה חודשיים עם החמרה מיום ליום שתלויה במנח/ עמידה ישיבה.אני בת 35 ומודאגת מאד, אשמח לחוות דעתך לגבי הממצא וכן למידע על פתרונות להקל או למנוע החמרה.

לא ניתן לחוות דעה ללא בדיקתך ובדיקת ההדמיה, לפי המצוטט: קיים ממצא צווארי דיסקלי שראוי להתיחסות. פני ליעוץ פורמלי למנתח עמוד שדרה.

06/08/2009 | 21:16 | מאת: גלית

ד"ר יקר יש לי מועד מפגש עם רופא אורטופד בשבוע הבא וזו הסיבה שפניתי אליך היום על מנת לקבל התרשמותך המקצועית ממצאי ה CT שממנו ברור שיש ממצא אך חומרתו לא ברורה לי, כלומר: בשפת העם זו "פריצת דיסק"? האם במצב של החמרה סימפטומטית יש אינדיקציה לנתח? אשמח לתגובתך. בכבוד רב ובברכת סופ"ש נעים.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה