איך להתמודד עם התקף כאב גב?

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

26/05/2009 | 18:57 | מאת: המושבתת

אני בת 40, אחרי פריצת דיסק בגובה L5-S1 שהשאיר דיסק מנוון עם מעט בלט. בעקבות פריצת הדיסק, בימים "רגילים" אני סובלת מעוצמת כאב של בערך 3 (בסולם 1-10) בפעולות מסוימות שכנראה מגרות את אזור הגב (ישיבה, הליכה ממושכת, עמידה ממושכת, כפיפה עמוקה, מאמצים לגב). מדי פעם בכמה חודשים, ללא הסבר כלשהו, אני מקבלת כמה ימים של התקפי כאבים, בהם אני סובלת מעוצמת כאב בגב שמטפסת לכיוון 7-8-9 כמעט בכל תנועה שאני עושה. איך להתמודד עם התקפי הכאב? (אני כבר לא ניגשת לרופא, גם כי כואב לי לזוז, וגם כי למדתי שאם הענין לא כרוך באובדן תחושה או שליטה, שזה לא "נחשב" חמור)

לא אוכל לתת לך עצה ללא בדיקה ומעבר על הדמיה עדכנית המקצוע בו אני עוסק אינו יכול לתת מענה וירטואלי לבעיות ספציפיות.

26/05/2009 | 21:34 | מאת: המושבתת

הלא פתיר במצב. אין לי סיכוי להשיג טור למומחה עמוד שדרה מהיום למחר ואני יודעת כבר שכאב "בלבד" לא נחשב דחוף - כך שגם לא ישלחו אותי להדמייה עדכנית. ואז בעצם לא יצא שמומחה עמוד שדרה יבדוק אותי בזמן התקף כאב או יראה הדמיה שמראה מצב עדכני בזמן כאב. ואני אשאר עם הדילמה של איך להתמודד עם התקפי הכאב (שחוזרים על עצמם ומשביתים אותי).

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה