שינויים ניווניים בצוואר

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

24/02/2009 | 12:14 | מאת: עומרי

שלום, בעקבות כאבי צוואר כרונים הופניתי לצילומי רנטגן לצוואר לינק לצילום: http://img24.imageshack.us/img24/9104/myneck2uv0.jpg הרנטגנולוג כתב שיש לי "שינויים דיסקוגנים ב C2,3 ו C5,6 , לסיכום: שינויים ניווניים" יש לי מספר שאלות: 1. האם אכן יש לי שינויים ניווניים? בהשוואה לצילומי רנטגן אחרים שמצאתי באינטרנט לא הצלחתי להבחין בהבדל משמעותי 2. אני בן 25, האם רמת וכמות השינויים שלי נורמלית לגילי? כי הבנתי שלרב האנשים שינויים כאלה מופיעים אך רק בגיל 40 3. קראתי שהשינויים נובעים לרב מהזדקנות, אך האם שינויים בגיל כה צעיר יכולים להעיד על בעיה אחרת? האם עבודה בחדר כושר או ישיבה ארוכה מול מחשב יכולה לגרום לשינויים אלה. האם יש משהו שניתן לעשות כדי להאט את תהליך ניוון הדיסקים. תודה

1) אכן ישנם- לא משמעותיים במיוחד 2)זה לא כל כך משנה האם זה נורמלי- זה מה שיש! 3) יכולים להעיד על שימוש יתר כתוצאה מסוג פעילות לדוגמא- לא ניתן להאיט תהליך ניווני.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה