הבדלים בין בדיקת CT ל MRI

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

16/10/2013 | 09:38 | מאת: ליאור

דוקטור שלום רב, החל מ 30 במרץ 2013 התחלתי לסבול מכאבי גב עזים ביותר עם הקרנה חזקה לרגל שמאל. בעקבות זאת עשיתי בדיקת CT ב 14/04/2013 שתוצאתה הייתה בין השאר: L5-S1: פריצת דיסק אחורית שמאלית הגורמת לחץ ניכר על שורש S1. ב3 חודשים הראשונים של ההתקף כמעט ולא יצאתי מהבית למעט לטיפולים שמרניים שונים ומגוונים שכללו כירופרקטיקה, 2 זריקות אפידורל, עיסויים, דיקור וכו'... מנתח אחד המליץ לי לעשות ניתוח ולצורך כך הופניתי לבדיקת MRI, במקביל בחודשיים האחרונים התחלתי להרגיש הקלה הן בכאבי הגב והן בעוצמת ההקרנה לרגל. תוצאת הMRI מה 10/10/13: L5-S1: בלט שטוח של האנולוס במידה קלה עם לחץ קל על השק התקלי ועל שורש S1 משמאל בתעלה. דוקטור, איך קרה שפריצת דיסק פתאום נצפית כבלט? האם זה יכול לנבוע מהבדלים טכנולוגיים בין CT לMRI או שמדובר בוודאות על הקטנה משמעותית אמיתית בחצי של החומר שפרץ? האם חצי השנה שעברה מאז תחילת ההתקף בכלל מספיקה לספיגת החומר שפרץ או שאולי מדובר בכלל על התרגלות של הגוף לכאב? אני מבולבל מאוד...

24/10/2013 | 10:48 | מאת: ליאור

דוקטור, אשמח לקבל תשובה לשאלתי (למעלה). (נראה לי שהבדלים בין CT לMRI והחלמה ספונטנית מסוימת של הדיסק - אלה נושאים שיכולים לעניין עוד אנשים בפורום. תודה רבה

25/10/2013 | 14:58 | מאת: ליאור

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה