שאיבת דיסק

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

12/12/2012 | 18:39 | מאת: אלי

מה ההבדל בין תהליך שאיבה מיקרודיסקטומי לשאיבה אורטופדית ? והם זה מתאים לפריצה מותנית L4 L5 . ?

אלי שלום, סוף סוף שאלה טובה.... אין דבר כזה " שאיבה אורטופדית" !! שאיבה זה מונח יש וארכאי שאינו בשימוש. כיום מבצעים צריבת דיסק או ניתוח שנקרא ENDOSCOPIC ASSISTED DISCECTOMY או מיקרודיסקטומי שזה ניתוח הוצאת דיסק לכל דבר רק בחתך זעיר עם ציוד מיוחד ובשימוש של מיקרוסקופ ניתוחי.

13/12/2012 | 19:04 | מאת: אלי

האם תהליך צריבת הדיסק מומלץ לפריצת דיסק L4 L5. ? והאם תוכל להסביר לי על התהליך ?

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה