מוגבלות בצואר

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

26/10/2012 | 02:02 | מאת: שמואל .צ

שלום רב ד"ר מרוםאני בן 73 ,בריא אין עודף משקל. מזה יותר מ 15 שנה אני סובל ממוגבלות בהטיית הצואר שמאלה וימינה . הטייה מעבר לגבול מסויים גורמת לי לכאב. כל בוקר אני עושה תרגילי התעמלות (גם מאומצים) במשך כ 30 - 40 דקות.בין התרגילים אני עושה גם כ 20 הטיות הראש כלפי הכתפיים,מעלה מטה ושמאלה ימינה.לפני שנים ביקרתי אצל אורטופד,עשיתי צילומים,לא נמצאו ממצאים מיוחדים והרופא אמר כי אין תרופה למוגבלות בצואר וזה עניין של גיל. שאלתי א. האמנם אין מה לעשות לתיקון המצב ? ב. האם תרגילי ההתעמלות היומיים בצואר יכולים להזיק, או גורמים בהרעת המצב. בתודה מראש

שמואל שלום סביר להניח שמגבלה זו מקורה בשינויים מפאת הגיל, דרושה קורלציה ובדיקה לשם כך. התעמלות לסוגיה אינה מזיקה.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה