בקע דיסק גדול

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

01/10/2012 | 23:16 | מאת: בן

שלום רב, בן 39 בריא לחלוטין למעט כאבי גב בחצי השנה האחרונה. לפני שלושה שבועות עקב הרמת משא כבד התחלתי לסבול מכאב חד ברגל שמאל ומירידה בתחושה (לא לגמרי) בחלק מכף רגל שמאל. לאחר ביקור אצל אורטופד כיומיים לאחר תחילת הכאב + צילום רנטגן הומלץ לי לקחת אתופן 400 לתקופה של 15 יום פעמיים ביום , כשבוע אחר כך ביקרתי אצל מומחה עמוד שדרה ששלח אותי למיון באופן דחוף לבדיקת ct בה אובחן "בקע דיסק גדול l5-s1" והמלצה חד משמעית של המומחה במחלקה האורטופדית לניתוח, סירבתי ושוחררתי לביתי, לפני כשבוע הפסקתי גם את הכדורים וכרגע (שלושה שבועות אחרי תחילת המקרה) המצב הוא כדלהלן - 1. ירידה חדה ברמת הכאב-בשיא ההתקף היו לי כאבים חזקים בכל תנוחה 2. הולך יושב ושוכב ללא כאב רב מידי אך עדיין צולע 3. עדיין ירידה ברמת התחושה בכף רגל שמאל (ללא החמרה או שיפור) האם האופציה היחידה שלי היא ניתוח? תודה, בן.

בן שלום, בפורום לא תקבל המלצה האם להנתח או לא. המלצות כאלו נקבעות לאחר בחינת כל הנתונים העדכנייםכולל בדיקה קלינית והדמיה.

02/10/2012 | 20:08 | מאת: בן

ןבכן איך ניתן להבדק על ידך בהקדם?

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה