ניתוח אנדוסקופי

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

17/06/2012 | 17:12 | מאת: דן

שלום רב לאחר כאבים ממושכים בגב תחתון עם הקרנה לאורך כל רגל ימין כולל בעקב הרגל, ולאחר תוצאות של סי טי ע"ש מתני ומיפוי עצמות, אובחן אצלי ע"י האורטופד בקע דיסקלי מרכזי ופרא מדיאני לימין שגורם ללחץ קל על שורש S1 בתעלה מימין. האורטופד הסביר לי שזה הגורם לכל הכאב ומייד רשם לי הפנייה לביצוע ENDOSCOPIC DISCECTOMY וממש שיכנע אותי לעשות זאת במהרה כי חבל על כל רגע נוסף של סבל וכאב. אני כמובן נהייתי חיוור מפחד ומבולבל כל כך כי הרופא הציג את הפעולה כפשוטה (יחסית) שנעשית עם הרדמה מקומית ושבאותו היום אלך הביתה כאדם חדש. אני מפוחד מהפעולה, מפחד שזה כואב או מסוכן(שלא אצא עם נזק ב-ע"ש) ולא יודע מה לעשות. כל אדם שני שאני פוגש ברחוב אומר את המשפט המפורסם " עם גב לא מתעסקים !! לא לנתח ולא דרך מכשיר אנדוסקופ ולא "שום כלום". ואישתי לעומת זאת סומכת על הרופאים ודוחפת אותי לכך כי היא גם בעצם רואה את הסבל שלי ולא אף אחד אחר. ולכן אני פונה אליך כבוד המומחה, מה עליי לעשות? והאם יש לך נסיון עם הפעולה הזו והאם תוכל לומר לי על אנשים שעברו זאת ויצאו "כמו חדשים".

דן שלום, ראשית, וחד משמעית: הפעולה הראשונה להציע לאדם שסובל כפי שאתה מתאר הוא לא ניתוח ! ישנם מגוון טיפולים שמרניים בטרם צריך להציע ניתוח, וצריך למצות אותם. ניתוח יוצא כאופציה ראשונה אך ורק מצבים מאוד מסוימים- ואלו אינם המצבים שלך. בנוסף, בשום תנאי לא מבצעים ניתוח ע"ס בדיקת CT, דרושה בדיקת MRI ממליץ לך בחום לפנות לדעה נוספת.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה