חוט שדרה

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

01/01/2009 | 11:34 | מאת: רוחמה

שלום רב , לפני כ-6 שנים עברתי ניתוח לכריתת מנינגיומה מחוט השדרה חוליות T6-8, נותרתי נכה מוטורית. אחרי 5 שנים שוב עברתי ניתוח להסרת הידבקןיןת באזור היתוח ומאז מצבי אך החמיר. ז.א. עוד יותר קשה לי לנוע וכאבים נוראים בכל האברים בתוספת הפרעות רציניות במתן יציאות. לכאבים אני מקבלת מתדון שלא עוזר אבל בלעדיו אני חשה כמו היגמלות מסמים. ב-MRI האחרון לפני כ-6 חודשים מסתבר שההידבקויות חזרו ועוד התווספו התנפחויות בחוט השדרה ונוזל שדרתי. מתגובת הרופא המנתח אני מבינה שלא מנתחים בפעם השלישית האם זה נכון? האם לדעתך המלומדה יש מה לעשות. איך אני יוצאת ממצב ביש זה של כאבי תופת עד כדי כך שאת רוב זמני אני מבלה במיטה וגם זה לא עוזר כי אני מתכוצת כולי ובמיוחד בפלג גוף תחתון והרגלים. אשמח לשמוע את תגובתך, ואם אתה חושב כי יש פתרון אבקר במרפאתך. בתודה רוחמה

אכן בעיתך סבוכה ולא פשוטה, ולצערי אין אפשרות לדון במקרה כזה בפורום. פתרון אפשרי, אם בכלל, יוכל להנתן רק לאחר בדיקתך ובדיקת ההדמיה העדכנית.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה