לאחר תאונת דרכים. כאב גב תחתון.

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

18/02/2024 | 12:58 | מאת: יעל

הי, מתייעצת. הייתה לי ת.ד באוקטובר ועד עכשיו יש לי כאבים בגב תחתון. הכאבים קרו ממש בשעה הראשונה לתאונה והייתי אצל רופא. עשו לי רנטגן אחרי שבוע ובהמשך גם c.t הבנתי שיש לי עקמת וגם שינויים ניוונים. מעולם לא סבלתי מכאבים התחושה היום לאחר 3 חודשים של כאב בדיוק כמו בתאונה. זה כאב כאילו מישהו לקח מוט ברזל והיכה בי חזק בגב בתחתון. יש לציין שאין לי מוגבלות בתנועה הכאב בא והולך. כן אציין שבהתחלה כאב יותר.היה לי לחץ ממש חזק בעמוד השדרה והרגשתי שקשה לי לשבת. לאחר מכן זה השתחרר והכאב בעיקר מתחיל כשאני הולכת. משום מה גם כואב שאני סתם בביתקמה בבוקר (אולי מזג אויר). מה ניתן לעשות? נתנו לי הפניה לרפואה משלימה... פחות בעניין. האם כדאי לבקש אולטרסאונד או MRI? הרופא בזמנו אמר שאם לא יעזור לגשת למרפאת כאב. מה עושים שם? האם היית ממליץ לקחת כל כך הרבה כדורים?

להתיעץ עם כאב

26/02/2024 | 11:34 | מאת: יעל

תודה ד"ר. קיבלתי היום הפניה מאורתופד למחלקת כאב מאחר ועבר זמן רב מהתאונה. הוא הסביר לי שדווקא בCT אין בעיה בגב תחתון ובגב עליון יש למרות שהכאב בגב תחתון עד עכשיו. אני רוצה לומר שהבעיה היא שאני מתחילה ללכת כואב לי ואי אפשר לא ללכת אני בן אדם שאוהב להיות בתנועה.זה מתסכל. הסביר שכנראה נפגע רקמות. רציתי לשאול אותך: האם זה ימשך הרבה זמן הכאב הזה? האם צריך לבקש us אם אחליט לתבוע את הנהג הפוגע בהמשך? האם כאב של רקמה מתבטא בכאב ממש כאילו שהכו אותי בגב עם מוט.? ולמה הכאב לא בצדדים אלא בעמוד השדרה וגם בעצמות הישבן? סליחה שלא שאלתי את הרופא.. תודה שוב.

לא

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה