המלצה - ספונדילוליסטזיס

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

26/09/2023 | 08:03 | מאת: אור

אהלן, אני בן 27, בריא בד"כ. במהלך חיי חוויתי כאבי גב תחתון בעמידה ממושכת שלא ייחסתי אליהם חשיבות רבה. לפני כארבע שנים חוויתי כאב משמעותי בבטן התחתונה בצד ימין ובאשך ימין למשך מספר חודשים, אשר היה מורגש לרוב בהליכה (עד כדי חוסר יכולת להמשיך). כל הדיאגנוזות שללו בעיה, וב-CT אקראי שביצעתי במהלך ניסיון האבחנה התגלה שיש לי ספונדילוליסטזיס בדרגה קלה L5 S1. בזמנו הפסקתי להתאמן לחלוטין והכאבים נעלמו כלא היו לאחר מספר חודשים. כמובן שלאחר מכן חזרתי להתאמן בתדירות לא גבוהה ולא הורגשו כאבים. עוד יצוין כי אני עובד במשרד ועבודתי כוללת ישיבה ממושכת. בשבועיים האחרונים, ייתכן בשל הגברת עצימות האימונים, שוב חזרו הכאבים (הן בגב התחתון בצד ימין והן באשך ימין, לסירוגין - ככל הנראה כתוצאה מהספונדילוליסטזיס). כמובן שאפסיק להתאמן בעקבות כך, אך אני תוהה מה נכון לעשות במצבי מכאן. אני מאוד חושש שהמצב יחמיר מצד אחד, והמצד השני גם לא הייתי רוצה להימנע מיכולת לעשות ספורט בגיל צעיר. חושש גם להסתכן בניתוח. אשמח לשמוע את דעתך בנושא ולהבין מה הדרך הנכונה לטיפול בבעיה. תודה רבה!

26/09/2023 | 20:13 | מאת: אור

עוד יצוין שבעקבות לימודים אינטנסיביים לאחרונה יצא לי להיות בישיבה ממושכת באופן יותר משמעותי ולא הקפדתי על המנח. בנוסף, התגלה בסיטי שבצד שמאל יש לי ספונדילויזיס בלבד והכאב מורגש רק בצד ימין (שבו יש ספונדילוליסטזיס).

דעתי נתנת רק לאחר בדיקה בסוגיות כאלו

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה