בקע דיסק C5 - C6

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

26/12/2011 | 21:49 | מאת: אופיר משולם

שלום לאHמי בת 66 יש בקע בדיסק , ויש לה הרגשת נימול באצבעות יד ימין. לאחר בדיקת MRI נמצא C4-C5 ?+ C6-C7 - בקע דיסק אחורי קשיח עם לחץ על השק ללא עדות ללחץ על החוט. C5 - C6 - בקע דיסק קשיח , כנראה עם זיז גרמי מלווה פוסטרולטרלי ימיני עם לחץ על השק ועל החוט , והצרות הפורמינה הנוירלית מימין ללא עדות לאות. ידוע לי שקשה לענות על השאלות ללא בדיקה אולם: שאלתי : 1. אם לא יעשו לה ניתוח , האם יש סכנה לנזק בלתי הפיך? 2. האם טיפול של כירופרקט או אוסטואופט וכדומה , יכולים לשפר את מצבה? תודה מראש אופיר

26/12/2011 | 22:02 | מאת: ליאור מרום

אופיר שלום, אכן נכון דרשת. 1) אם מדובר רק בהרגשת נימול, סיכוי ל"נזק בלתי הפיך" כהגדרתך- נמוך. 2) לא ניתן לענות על כך, זו שאלה תאורטית: או שכן, או שלא, מה שבטוח- אולי....

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה