עקב פריצת דיסק- ניתוח למינקטומי וקיבוע wallis

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

22/07/2008 | 08:46 | מאת: שחר

לפני שנה אובחן "בקע פורמונלי שמאלי משיק לשורש שמאל". לפני כמה חודשים חלה החמרה בכאב, עם הקרנה חריפה לרגל שמאל, עד שהפך בלתי נסבל. בתחילה טופלתי בכדורים- וולטרן, ואח"כ ארקוקסיה (ס"ה כחודש). כשהכאב החריף עד שלא יכולתי לזוז קיבלתי זריקות במשך כמה ימים. לא היה שינוי ניכר במצב. אני שוכבת רוב הזמן כבר חודשיים, עוברת טיפול בדיקור, ובשיטת פלדנקייז. יש הטבה קלה ברמת הכאב, אך לא ממש משמעותית מבחינת התיפקוד- קשה לי לשבת או לעמוד יותר מכמה דקות, ואינני יכולה לשוב לעבודה. מנתח בכיר אליו פניתי לייעוץ המליץ לי לעבור ניתוח למינקטומי וקיבוע wallis כמה שיותר מהר. בבית החולים הציבורי לא משתמשים בקיבוע הזה (גם אותו המנתח). האם הוא חיוני? מה השלכותיו? האם אין פגיעה בדיסק לאחר הלמינקטומי?

22/07/2008 | 08:51 | מאת: שחר

שכחתי לציין- הפריצה היא ב L5-S1

לא הייתי מחליט על שום ניתוח, עם או בלי WALLIS, ללא MRI עדכני.

22/07/2008 | 17:06 | מאת: שחר

ההמלצה על הניתוח היתה לאחר בדיקת סי-טי מאמצע מאי, לפני כחודשיים (האם אפשר לשלוח את הדיסק?) . האם בדיקת MRI אמינה יותר? מה היתרון בקיבוע wallis?

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה