פגיעה באיזור T11-12, פגיעה בחוט השדרה

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

07/05/2023 | 10:45 | מאת: אסף

שלום ד"ר אחי עבר תאונת דרכים לפני 10 ימים. בתאונה זזה חוליה T11 פנימה והוא נותח לטובת קיבוע והחזרה למקום. בין T11 לT12 יש ככל הנראה פגיעה בחוט השדרה ( לא נראה בCT אך בבדיקת EMG אין אותות חשמליים מטה לגפיים). כרגע התעורר, אין תנועה או תחושה ברגליו. פצוע גם ברגליו באופן משמעותי - פיקות הברך נפגעו, שבר בשוק - כרגע מקובע ולפניו עוד סדרת ניתוחים לתיקון. להבנתי , האבחנה כרגע היא שיהיה משותק ברגליו הלאה. תחושתית ומוטורית. האם יש מה לבחון חוות דעת שניה ? האם יש בדיקות נוספות שכדאי לבקש לבצע ? בגלל הפגיעה הרב מערכתית והטראומה הניתוחים וההחלטות נעשו מהרגע להרגע. תודה

לצערי הרב ככל הנראה הפגיעות סופיות. אבחנה על פי בדיקה קלינית

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה