Mri לאחר ניתוח גב אשמח להתייחסותך

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

25/01/2023 | 20:47 | מאת: מעיין

לפני 4 חודשים עברתי ניתוח בשל פריצת דיסק עם הקרנה לכל רגל שמאל. כחודש לאחר הניתוח הדיסק פרץ בשנית. אושפזתי לטיפול שמרני ומאז אני סובלת מכאבים עזים בגב התחתון ובאגן. קיבלתי כעת פיענוח mri שעשיתי ואשמח להתייחסותך. מצב לאחר ניתוח בגובה L4-l5 אין עדות לתמט או דיסלוקציה. מודגם סיגנל תקין ממח העצם החולייתי. בסדרת STIR מודגם סיגנל גבוה ברקמות הרכות אחורית לתעלת השדרה בגובה הניתוח פרט לכך אין עדות לבצקת בחוליות. מרווח L3-L4 היפרטרופיה של מפרקים פצטרים. מרווח L4-L5 היפרטרופיה ניכרת של מפרקים פצטרים והליגמנטום פלבום. מצב לאחר המילמינקטומיה משמאל. מודגמת מלאות היפראינטנסית בסדרת T2 החודרת לתעלה משמאל באזור הניתוח, ייתכן רקמת צלקת המקיפה את שורש L5 היורד משמאל. מודגמת הצרות קלה עד בינונית של התעלה. מודגמת הצרות בינונית של הפורמינות. מרווח L5-S1 היפרטרופיה פצטרית. אין עדות למסות פאראוורטברליות. לאחר הזרקת חומר ניגוד מודגמת האדרה חזקה של השינויים ברקמות הרכות באזור הניתוח. פרט לכך אין עדות להאדרה פתולוגית. חתכים אקסיאליים ניתן לראות רקמת צלקת העוברת האדרה חזקה החודרת לתעלה משמאל ומקיפה את שורש L5 היורד משמאל

ככל הנראה מדובר בצלקת ניתוחית שגורמת לאותו לחץ שגרם הדיסק- צרה צרורה...

25/01/2023 | 21:44 | מאת: מעיין

צרה צרורה שיש לה פתרון…?

27/01/2023 | 08:20 | מאת: אברהם

לאמא שלי היה כמעט בדיוק אותו דבר, ואחת המסקנות היא לחשוב מאה פעם אם לנסות לנתח שוב. לתקן כביכול. הדוקטור המנהל, ישיר מאוד, לטוב ולרע. אם אוהבים או לא, חשוב לדעת את האמת, לאימי הסבירו שצריך לתקן וזה נהיה יותר גרוע. יש נטיה לאדם שכבר נותח לחשוב שזהו בו ננסה לתקן. לפחות אצל אימי זה נהיה יותר גרוע. השאלה אם במצב הקיים ניתן לחיות ולתפקד באופן סביר. זה מאוד קשה לקבל את זה. אבל חשוב לדעת מה יש באמת. הרבה בריאות.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה