המלצה על מנתח לspinal stenosis

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

06/12/2011 | 12:58 | מאת: יואב

שלום רב, לאחרונה אובחנה אצלי spinal stenosis והמצב כנראה מאוד חמור וכל האורתופדים שראו אותי וכן הפיזיוטרפיסט המליצו על ניתוח ASAP. רציתי לשאול אם יש כאן למישהו נסיון בנתוח דומה וכן א אם יש למישהו נסיון אם אחד המנתחים שבהמשך. אשמח לשמוע כל מידע שיש לכם לחלוק עימי מטוב ועד רע. האם שווה לחכות דווקא לקפלן (שששמעתי מכמה אנשים שהוא הכי טוב בארץ), גם אם זה אומ לחכות כמעט עוד חודשיים? הרופאים שבינהם אני מתלבט: קפלן מהדסה, הנדל או סבתו משערי צדק. תודה מראש, יואב.

12/12/2011 | 18:07 | מאת: דפנה

ראשית, לא ציינת איפה ההיצרות: C,D, L וכו'. שנית, אין דבר כזה "הכי טוב בארץ". לכל מנתח שיטות שלו. אני דווקא הייתי מתייעצת קודם עם ד"ר אלון פרידלנדר מתל השומר (מומחה לניתוחי עמ"ש). למרות שבוודאי גם לו מדגדג באצבעות והוא נחשב מטאור אמיתי - הוא דווקא יעץ לי להמתין ולנסות קודם את כל החלופות במרפאת כאב וכך אני עושה. המלצה לניתוח ניתנת בדרך כלל כפונקציה לבעיות תפקודיות וכאבים שמרפאות כאב כשלו להדביר. עצתי - אל תמהר לנתח...

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה