פריצת דיסק עמ"ש מתני

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

04/01/2023 | 09:17 | מאת: אלי

הי בוקר טוב אני סובל שנים רבות מכאבים בגב תחתון אגב עשיתי ניתוח עמ"ש צווארי לפני כ 6 שנים C4-C-7 הייתי בהתייעצות והומלץ לי על זריקה פורמינלית תחת שיקוף כתחליף לניתוח בתקופה האחרונה מעבר למשיכת הרגל וכאבים באגן אני לא יכול לעלות מדרגות עם רגל ימין אלא רק עם רגל שמאל ואחרי זה רגל ימין האם זה קשור לתוצאות ה MRI המפורטות אשמח להמלצתך תודה רבה עקמת קלה קמורה שמאלה עם יישור לורדוזיס מותני ללא עדות למסות פרה או פרא ורטברליות. חוט השדרה בעובי ובעוצמת אות תקין. ללא עדות לאותות חריגים. L1 הקונוס בגובה בהסתכלות ספציפית על המרווחים הדיסקלים: בגדר הנורמה. - L1-L2 בגדר הנורמה. - L2-L3 בלט דיסק דיפוזי ואינטרה פורמינלי משמאל הגורם ללחץ על השק הדורלי - L3-L4 והצרות פורמינות נוירליות דו צדדי. שינוים ניווניים-הפרטרופיים באלמנטים אחוריים מלווים בבלט דיסק דיפוזי -L4-L5 גורמים להצרות של תעלה הספינלית ופורמינות נוירליות דו צדדי. בלט דיסק דיפוזי ואינרטהפורמינלי. - L5-S1 לסיכום:שינוים ניווניים ובלטי דיסקים כמתואר L4-L5 הצרות של תעלה הספינלית

שלום רב, השאלה מורכבת מידי למענה בפורום. תזדקק לבדיקה + אנמנזה + מעבר על ההדמיה ממש.

10/01/2024 | 16:20 | מאת: אלי

צהרים טובים בהמשך לפענוח הרצ"ב לפני כשבועיים עשיתי MRI נוסף מצוין כי L5-S1 בלט דיסק דיפוזי ואינטהפורמינלי לשמאל אשר גורם להיצרות פורמינלית קשה משמאל עם לחץ על L5 שמאלי אני מנסה להמנע מניתוח עמ"ש נוסף אודה לחוות דעתך תודה רבה

דעתי בנושאים כאלו ניתנת על סמך בדיקה ולא בפורום אינטרנטי

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה