צילום CT

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

12/11/2011 | 14:19 | מאת: מוטי

שלום רב, אני בן 54, עקב כאבי גב והגבלה חמורה בכיפוף מזה מספר שנים, עשיתי צילום CT ולהלן תוצאותיו: L1-2-3-4 תקינים, "בסריקת L4-5 - מודגמת היפרטרופיה ניכרת פצטארית מימין, מודגם בלט דיסק היקפי הגורם ללחץ קל על השק הדוראלי ומשיק גם למוצא העצב השמאלי." "בסריקת L5-S1 - מודגמת היפרטרופיה ניכרת פצטארית מימין, זיזים הבולטים משולי גופי החוליות מימין מלווים בלט דיסק צדדי ימני גדול עם שחיקת מוצא העצב הימני." עוד נרשם: "יש לציין תהליך היפודנסי קורטיקלי בכליה הימנית, יתכן ציסטה". שאלותי הן מה התוצאות האלה אומרות, על מה הן מעידות וכיצד אוכל לטפל בכך. תודה רבה מראש.

מוטי שלום, לגבי הכליה- התיעץ עם אורולוג. לפי התוצאות יש בקע דיסק משמעותי בגובה L4-5, אין אפשרות ליעץ לך לדרך פורום אינטרנט- ככה זה ברפואה... חפש פתרון דרך יעוץ פורמלי עם מנתח עמוד שדרה.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה