ניתוח השתלת/החלפת דיסק מותני

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

26/12/2021 | 12:57 | מאת: רועי

שלום, רציתי לשאול מדוע ניתוח LTDR או lumbar disc arthroplasty אינו מבוצע בישראל? להבדיל ידוע לי שניתוח החלפת/השתלת דיסק צווארי בתותב מלאכותי הם די שכיחים. רב תודות, רועי

שאלה טובה סוף סוף... לאחר שישנם עבודות מספקות לטווח ארוך, לא הוכח שום יתרון משמעותי של ניתוח TDR מתני לעומת קיבוע לצורותיו.

27/12/2021 | 14:10 | מאת: רועי

מה לגבי: 1. זמני החלמה קיבוע זה סדר גודל של שנה לפחות עד ש2 חוליות מתאחדות (fuse) לעצם בעוד שבדיסק מלאכותי מדובר על החלמה בסדר גודל של מספר שבועות מהניתוח וחזרה לשגרה 2. טווח התנועה ROM ב-TDR אמור לפחות בתיאוריה להיות הרבה יותר טוב קיבוע משמע 0 תנועה באותו סגמנט 3. הסיכון לפגיעה בשלב/סגמנט סמוך ASD אמור להיות נמוך יותר בהתחשב בזה שהדיסק המלאכותי שומר על תנועה כלשהי ובכך "לוקח" חלק ב"לחץ המובילי" על עמה"ש כמו דיסק רגיל מה שכאמור לא קורה בקיבוע 4. תמיד אפשר לקבע אם הTDR לא מצליח מסיבה כלשהי בעוד שאי אפשר לעשות את הדרך ההפוכה תודה רבה ד"ר מרום

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה