האם עדיין אפשר וכדאי לנתח

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

25/11/2021 | 13:24 | מאת: רונית

שלום דוקטור לפני שבועיים אחי הרגיש חולשה ברגליים וקושי ללכת .פנה למיון רק אחרי יומיים ועשו לו CT ומצאו גוש באפקס הריאה משמאל עם מעורבות של חוליה T2 עם חדירה משמעותית של התהליך לתוך התעלה והנקבים עם לחץ ניכר על השק כמו כן יש פיזור משני בחלל הבטן והרטרופריטוניאום וגרורה במוח .אחי סירב לניתוח עמוד שדרה והחל לקבל הקרנות לאזור הקורד קומפרשן אבל לדעת המקרין יש סיכוי נמוך לשימור תפקוד של הגפיים לנוכח זה שיש שבר דחיסה שלוחץ על החוט ונוכח זמן ממושך של לחץ עכשיו אני נכנסתי לתמונה ואחי מסכים לשמוע לדעתי .האם לדעת הדוקטור עדיין יש מקום לניתוח גם במצב זה שהוא כבר התחיל הקרנות או שלאחר הקרנות כבר לא מומלץ ניתוח .קראתי פעם שאזור אחרי הקרנה הוא קשה לניתוח . מה דעת הדוקטור תודה רבה

שלום שאלה סבוכה ולצערי אינה נתנת למענה בפורום. ניתן לקבל יעוץ פורמלי אצלי ברמבם במרפאה או דרך ביטוחים משלימים

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה