כאב גב לאחר הרמת משקל

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

13/04/2021 | 16:15 | מאת: זאב

שלום הרמתי משקל כבד לפני 4 ימים, הרגשתי משהו מוזר בגב, כמו איזה גומי שנמתח לאורך הגב מלמעלה למטה. מאותו רגע היה לי כאב די חלש שהחמיר בהדרגה ובערב כבר לא הייתי יכול לזוז. 3 ימים עם כאבים מאוד חזקים עם הקרנה קלה לכיוון רגל שמאל,רק בשכיבה קצת נרגע. כרגע לאחר 4 ימים הכאבים יותר נרגעו בזכות כדורי ברקסין וסומקול, ומשחת וולטרן, אבל ביממה האחרונה התחיל נימול חלש בגב כף הרגל ובאצבעות רגל שמאל. שלחו אותי לצילום רנטגן. שאלותי- 1. האורטופד אמר שהוא חושב שזה מתיחת שריר והוא לא חושב שזה פריצת דיסק ושאין טעם לשלוח אותי ל ct למרות שביקשתי בטענה שבכל מקרה יש אנשים שחיים עם פריצות דיסק והם אפילו לא מודעים לזה, והטיפול יהיה אותו טיפול בכל מקרה. האם אני צריך לדרוש ct או שבאמת אין בזה טעם? 2. לדברי האורטופד בצילום רנטגן המצורף ניתן לראות שהחלק התחתון של עמוד השדרה ישר ולא בצורת S, לדבריו בגלל כל השרירים שנפגעו מהמתיחה. בביקורי לאחר מכן אצל כירופרקט, שראה את הצילום רנטגן הוא אמר שזה בכלל לא נכון, הוא טוען שהעמוד שדרה הישר הוא המבנה הרגיל ואין מה לעשות עם זה ולכן גם יש לי כאבים מפעם לפעם עוד לפני הרמת המשקל. הוא אומר שהכאבים וההקרנה לרגל היא בגלל שהמרווח בין L5-S1 קטן ביחס לשאר הרווחים בין החוליות, כמו שבאמת נראה בצילום. אשמח לשמוע את חוות דעתך...

חוות דעתי ניתנת לאחר בדיקה בליווית הצילומים הרלוונטים. הפורום לא משמש לקבלת אבחנות. בהצלחה

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה