היצרות צווארית בעמוד השידרה, כמה גבהים.

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

15/02/2021 | 22:23 | מאת: אביעד גרובלר

שלום רב, משנת 2016 אני מודע לכך שאני סובל מהצרות צווארית. ייתכן שמולדת. הסיבה שאני מתמהמה היא בגלל שאמרו לי שאני לא יכול לעבור ניתוח אנדוסקופי אלה צריך לעבור ניתוח קלאסי לכריתה של חוליות וקיבוע. בשנת 2019 עברתי MRI נוסף בעבור חווד דעת נוספת ונצפה החמרה. הנוירוכירורג אמר אז: בלטי דיסק קיפוזיס ובלטי דיסק עם היצרות תעלה, מלציה ב- C5-6 וב C6-7, החמרה בהשוואה לבדיקה קודמת לפי 3 שנים. המלצות: אם יהיה מעוניין , ניתוח קורפקטומי C5-6 או ACDF. ----- אני עדיין צעיר יחסית, בן 38, ניתוח מסוג זה מאוד מדאיג אותי. לאחרונה למדתי על שיטה שמתמש בא רופא בפלורידה שהיא זעיר פולשנית, באמצעות כלי ניתוח אולטרסונים. ראו https://cantorspinecenter.com/patient-education/ These minimally-invasive procedures employ high-frequency “ultrasonic” vibrations to tackle incredibly sensitive areas – in and around nerves – through the smallest incisions. All the while, preserving structure, strength, mobility, and function. Neither traditional spinal surgery, nor lasers, can achieve anywhere near this level of safety, specificity, sensitivity, and success. אני מאוד מודאג מנזק שעשוי להגרם לי במהלך הניתוח וגם אחריו. כגון חוסר יכולת להחזיק את הראש למעלה או פגיעה משמעותית בשריר. ולכן אני מחפש לדעת אם בארץ משתמשים בטכניקות שרופא זה מדבר עליהם. האם זה מצוי בכל בית חולים. האם הוא היחידי בעולם שעושה זאת? האם ניתוח לכמה גבהים מצריך חתך משמעותי ולא מאפשר ניתוח זעיר פולשני?

שלום, שאלתך חורגת מגבול תשובה בפורום אינטרנטי. במידה ותרצה לשמוע את דעתי, ניתן ליצור קשר עם המרפאה 03-5117696 [email protected]

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה