שאלה כתגובה לשאלה שנשאלה כאן בעבר הלא רחוק

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

30/09/2011 | 18:19 | מאת: שגיא

קודם כל חג שמח ושנה טובה!! לפי קריאה נרחבת בפורום שלך ולפי מיטב הבנתי הסקתי שצריבת דיסק יכולה להתאים לסובלים מפריצה/בלט דיסק רק כאשר המימדים שלהם קטנים ביותר ועל אף שהם גורמים לכאבים והקרנות. שאלתי היא בעצם האם בחירה בניתוח כריתת דיסק יכולה לשמש כערובה לכך שהכאבים יעלמו או לפחות יפחתו משמעותית מאלו של צריבת דיסק שלכאורה לא צלחה? כמו כן הייתי מעוניין לדעת האם לא מסוכן לבצע כריתת דיסק לאחר צריבה או להיפף ובכך בעצם לפגוע משמעותית בגודלו(קוטרו) של הדיסק? כיצד ניתן להגדיר את "חוזקו" של הדיסק והאם אותו אדם יכול לחזור לפעילות פיזית ואחרי כמה זמן? תודה רבה.

שגיא שלום, לא קשור למימדים, אלא למצב שנקרא CONTAINED או לא. זאת ניתן לדעת לפי MRI בלבד. ערובה אין ברפואה- זה לא מדע מדויק, יש הסתברויות וסיכויים. אין כל התווית נגד לבצע כריתת דיסק לאחר צריבה שלא הצליחה. דיסק ש"הולך " לניתוח- כבר לא תפקודי .

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה