ניתוחים וכיוצא בזה

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

22/09/2011 | 20:04 | מאת: ערן

שלום רב דוקטור יקר! האם היית מגדיר צריבת דיסק כפרוצדורה מוקדמת לכריתת דיסק? האם ניתן לבצע כריתת דיסק לאחר צריבת דיסק שלא כ"כ צלחה?(האם כושרו של הדיסק כבולם זעזועים נפגע מהותית?) מה בעצם ההבדלים מבחינת פרוצדורות אלו? התייחס בבקשה למשך ל-% הצלחה, זמן הניתוח וזמן ההחלמה אם ניתן! תודה וערב טוב!

23/09/2011 | 19:46 | מאת: ערן

מה קורה לדיסק לאחר הכריתה הרי זו כריתה רק של החלק שיושב על העצב, האם הגוף משלים את השטח שהוסר כחלק מהתהליך הטבעי שלו כלומר האם הדיסק יחזור לגודלו המקורי? בנוסף איך המעטפת נסגרת והאם היא חוזרת להיות חזקה דיו? תודה מקרב לב!!!

המשך: הגוף לומד להסתדר עם מה שיש, אין השלמת חלק חסר זהה לדיסק אלא רקמת חיבור , הדיסק אינו חוזר "לגדול". דיסק לאחר ניתוח אינו תפקודי כמו דיסק בריא. אבל כמו כל חלק אחר בגוף שאינו מתפקד במיטבו- הגוף המתוחכם שלנו לומד להסתדר עם מה שיש.

ערן שלום, זו אינה מקדימה בהכרח, אלא עוד פרוצדורה ששיכת לארמנטריום של פעולות כירורגיות. איו שום מניעה לבצע כריתת דיסק לאחר צריבה, לפי הספרות: צריבה : 60-70 אחוז, 15 דקות לערך, מספר שעות- עד ימים. ניתוח דיסקטומי: 85-90 אחוז. כשעה לערך, מספר ימים,

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה