הסבר

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

05/08/2011 | 23:35 | מאת: ענת

לד"ר מרום שלום רב! 1. מה זה קשרי שמורל? 2. מה זה יתדיות של חוליות? 3. מה המשמעות שבאיזור מעבר גבי מותני קישרי שמורל ויתדיות של חוליות? למה זה גורם? 4. מה זה מלאות פורמינלית? מה גורם למלאות? באיזה בדיקה רואים יותר טוב את מהות המלאות בס.טי או במ.ר.י? 5. כשבבדיקת מיפוי עצמות ספקט יש קליטה מוגברת בחוליה L4-L5 ובסי.טי רואים מלאות פורמינלית בחוליה זו מה זה אומר? בתודה מראש

1) צבר כלי דם בגוף חוליה. 2) יתד הכוונה לצורת החוליה 3) אין שום משמעות 4) אזור המעבר של העצב לא חופשי כפי שצריך להיות באופן רגיל, טוב יותר ב MRI 5) זה לא אומר כלום- אין קשר בין ממצאי הבדיקות

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה