אבחון

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

16/07/2011 | 21:12 | מאת: ענת

לד"ר מרום שלום רב! מזה כמה שבועות אני סובלת מכאבים במפשעה בצד שמאל המחמירים מאוד בהליכה ברגל ואז גם מתפשטים לאמצע ולצד ימין. ברצוני לשאול האם יתכן שלמרות בדיקה גופנית ובדיקת CT לא ניתן לאבחן מה מבין הממצאים הוא הגורם לכאבים. להלן הממצאים: בL2-L3 בלט דיסק פורמינלי הלוחץ על השורש מצד שמאל. היצרות מעל קיבוע עקב היפרטרופיה של הפסטים. (יש לי קיבוע בL3-L5) כמו כן ידוע שדיסק L5-S1 מנוון (נותח בעבר פעמיים עקב פריצת דיסק) אני לא מבקשת יעוץ וירטואלי אני רק מפרטת את הרקע. שאלתי היא איך ניתן לדעת כשיש "שפע" ממצאים מי מהם אחראי לכאבים במפשעות? האם בדיקת MRI תיתן תמונה ברורה יותר? האם יש בדיקות נוספות? ומה עושים אם לא מצליחים להגיע למסקנה ברורה? בתודה מראש

ענת שלום, עובדה ידועה היא שמספר שנים לאחר קיבוע מתני עשויים להיות שינויים ניוונים בגבהים מעל וגם מתחת. ניתן להגיע למסקנה ברורה יותר לאחר בדיקה קלינית ואנמנזה מפורטת שנלקחת בסבלנות..., וכמובן שלאחר מכן תלקח החלטה על בדיקות נוספות - אם צריך.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה