צריבת דיסק S1-L5

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

11/07/2011 | 19:31 | מאת: שמואל

ד"ר מרום שלום אבקש כי תתייחס בעיקר לגבי פתרון לספורטאים המתאמנים 2 אימונים ביום ועומדים תחת עומסים גדולים. בני שחקן כדרסל מקצועי בן 20 ,קיימת פריצה דיסק+בלט דיסק s1-l5 עם הקרנה לרגלים.מקבל טיפול שמרני הכולל חיזוקים אולם בעומסים הגדולים זה לא מספיק. מה ההבדל בין צריבת דיסק לשאיבת דיסק? מה עדיף והאם זה יכול לתת פתרון לפחות לשנים הקרובות?

שמואל שלום, מבחינת ההתיחסות הרפואית, אין הבדל בין אוכלוסית ספורטאים לכל אחד אחר. צריבת דיסק= צמצום הדיסק עם אנרגית RF, שאיבת דיסק - כבר לא מבצעים כיום באף מקום.. בעבר בצעו שאיבה - לא מוצלח, אך נשאר השם בקרב האוכלוסיה.... בהתוויות המתאימות- פתרון מוצלח מאוד.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה