ניתוח לכריתת דיסק וקיבוע

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

01/06/2011 | 11:43 | מאת: שרה

בבדיקת סיטי העלתה פריצת דיסק מרכזית גדולה בL 4 ו5 שגורם להצרות תעלת השדרה ולחץ פורמינלי דו צדדי. השאלות הם: האם חלה חובת ניתוח, אחוזי הצלחה של הניתוח האם תוצאות הניתוח נשארות לצמיתות? מהם הסיכונים של ניתוח זה? מעונינת לקבל המלצות של קוראים לרופא מומחה לביצועי ניתוח הנ"ל. תודה מראש

שרה שלום, ניתוחי דיסק בעמוד שדרה אינם "חובה" כל עוד מדובר על כאב בלבד. אם את מעדיפה לחיות עם כאב מאשר ניתוח- בהצלחה! אחוזי ניתוח- תלוי לפי גורמים רבים, קצרה היריעה מלפרטם כאן. תוצאת ניתוח נשארת לצמיתות?- שאלה שלא ניתן להשיב עליה, זה רפואה- לא מתימטיקה.

25/07/2011 | 21:27 | מאת: ערן

דר', אנשים שסובלים הינם אובדי עצות, התשובות הלקוניות, לפעמים מעט עוקצניות וציניות לא מקנות ביטחון לסובלים שפונים אליך כמומחה לקבלת עצה. בהגינות צריך להגיד ואתה היית אמור להתייחס לכך שיש מטופלים לא מעטים שלאחר הניתוח מצבם הורע, הם חשים כאבים שלא חשו קודם, יש סיבוכים וזה ממש לא מדע מדוייק. ניתוח ברוב המקרים הינו תהליך בלתי הפיך של התערבות במבנה הטבעי של גוף האדם. יש לכך השלכות גדולות ואני מייעץ לך כמומחה בתחום להיות מעט יותר רגיש כאן בפורום.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה