התיעצות לפני ניתוח

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

01/06/2011 | 00:10 | מאת: lion

שלום ד"ר מרום, אני בן 40, סובל כחצי שנה כאבים חזקים מאוד המרוכזים באיזור המפשעה ובשלושה האחרונים אני סובל מהירדמות רגל ימין עד הברךץ ב- MRI שביצעתי לפני כחודש התברר שיש לי : סריקת L3-L4: פרוטרוזיה דיסקלית מרכזית ודו צדדית בולטת יותר מימין כמו כן פרוטרוזיה דיסקלית פורמינלית מימין. קיים לחץ על שורש L3 בפורמינה הימנית. לחץ מתון על השק הדורלי בולט יותר מימן. הפורמינה השמאלית חופשית. התברר גם שהחוליה L3 החליקה (זזה) מעל לחוליה מספר L4. הומלץ לי על שלושה דברים: 1) לעשות ניתוח לכריתת הדיסק 2) לעשות DISC NUCLEOPLASTY 3) ניתוח החלפת הדיסק וקיבוע שתי החוליות L3-L4 ביחד. אני מבולבל: הלכתי לשלושה מומחים בניתוחי עמוד שדרה וזו דעתם: 1) אם תעבור כריתת דיסק זה יגרום לחוליה L3 שתהיה חופשית כי הפריצה מחזיקה את חוליה L3-L4 ביחד ושזה מהווה סיכון לפגיעת חוט עמוד השדרה בעתיד. 2) לעשות את הדיסק נוקלאופלסטי. אחרי ששאלתי אותו אם יש סיכון שהחוליה תזוז עקב התכווצות הדיסק, אמר שיש סיכוי. 3) לעשות את הניתוח ולא לקחת את הסיכון שבו החוליה L3 יכולה לזוז. מה דעתך ד"ר מרום? מה אתה ממליץ ? בכבוד רב LION

ליאון שלום, אכן סיבה טובה לצאת מבולבל..... אשמח להוציא אותך מהסבך לאחר בדיקתך ובדיקת ההדמיה שלך ד"ר ליאור מרום שד' מוריה 40, חיפה 04-8104646

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה